Aktuella utbildningar

OBS!

Alla föreläsningar ges våren 2020 digitalt – via Zoom

Självledarskap utifrån hjärnan – från vetenskap till praktik

Kursen ges i samarbete med Mgruppen fr o m juni 2020

Nästa tillfälle är 2 halvdagar 25 juni och 2 juli 2020 Läs mer>>

 

Målgruppen är alla som vill bli bättre på att förstå sig själva och sin omgivning, utifrån vad vetenskapen ger oss för insikter om hjärnan. Med ökad förståelse kommer ökade möjligheter att själv påverka effekterna av sin kommunikation och självreflektion.  Kursdagen kommer att handla om vad var och en av oss kan göra för att få önskade resultat för oss själva och i samarbete med andra. Det läggs störst vikt vid kommunikationen och hur de egna beteendet påverkar hjärnan. Arbetet kommer att vara interaktivt, varvat med vetenskaplig teori om hjärnans förutsättningar.

Kursens innehåll

Vi kommer att gå in på psykologin bakom den egna kommunikationen. Vi kommer att granska de största hindren för personlig utveckling och utmana dem. Det blir övningar för reflektion och övningar med hands-on-metoder. Vissa moment är känslomässigt utmanande, medan andra moment kan upplevas befriande klargörande. Vi berör de dagliga samtalen, den inre dialogen, de avgörande detaljerna i tillvaron, symbolvärdena, möjliga inre konflikter, ambitionen att nå fram och hur vi upptäcker och river hindren för utveckling.

Ur hjärnans perspektiv handlar det om vilka signalsubstanser och hormoner som utsöndras i givna situationer och vad det får för konsekvenser. Hur smittar vi varandra med kroppshållning, ögonkontakt och fokus? Hur begränsas hjärnans biologi av känslan av otillräcklighet och hur påverkas vi neurologiskt  av att välja tankar? Forskningen har kommit långt sedan myterna från 80- och 90-talet. Vi kommer inte att diskutera höger och vänster hjärnhalva, kategorisera olika typer av människor eller forma in oss i någon 4-fältsmodell. Vi kommer att fördjupa oss i psykologin bakom hur var och en kan öka sin medvetenhet. Vi kommer att besvara frågan om hur vi praktiskt lyfter självledarskapet till nästa nivå med fördjupad kunskap om hjärnan.

Kursledaren

Anna Tebelius Bodin är pedagog, föreläsare och författare. Hon gör komplexa teorier om hjärnan till praktisk hjälp i vardagen. Anna har assisterat forskning under sin Masterutbildning i psykologi vid Harvard University. Hon har sedan gett över 800 föreläsningar och utbildningar i Sverige och utomlands under 15 år. Hennes framträdanden är lika kända för sitt intresseväckande innehåll som för hennes pedagogiska sätt att beröra deltagarna. 2018 nominerades Anna till Stora talarpriset och inkluderades också i Eventeffekts lista över Sveriges mest populära talare både 2018 och 2019.

Anmälan till kursen >>

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Företag

Ditt meddelande

Stärk ditt mentala immunförsvar – med insikter om hjärnan

Inspirerande föredrag via Zoom för hemma-arbetande medarbetare. Sitter du hemma och arbetar? Känner du dig påverkad av konstanta nyheter om Covid-19? Har du svårt att upprätthålla motivationen? Blir du lätt distraherad och har svårt att fokusera? Det sitter i hjärnan. Det handlar om vilka kemiska påslag som triggas i dig och vad det får för konsekvenser. Det handlar om känslor och tankar, vilket påverkar vad du väljer att göra. Genom att förstå din hjärna kan du bättre förstå dig själv. Du stärker din impulskontroll och ökar ditt välbefinnande.

Detta föredrag på 30-60 min ges digitalt via Zoom och kan beställas av en arbetsplats för att sedan bjuda in önskat antal medarbetare.

Under våren 2020 ges detta föredrag till specialpris 15 000kr+moms (60 min) eller 7 500 kr+moms (30 min) och hela arvodet går oavkortat till organisationer som hjälper de barn som nu är extra utsatta, ex Giving People, BRIS, Majblomman och Trygga Barnen.

Pedagogik på hjärnans villkor - Göteborg, 1 (Har flyttats till september 2020 istället)

Läs mer >>

Bokningsbara föreläsningar

Utbildning online

Tidigare kunder