Anna och Philips lärarpodcast – avsnitt 41

“En av Sveriges mest anlitade föreläsare. Den meriten går inte av för hackor. Våran gäst har även en bakgrund som specialpedagog. Anna Tebelius Bodin, författare, föreläsare inom pedagogik och inlärning gästar denna vecka Anna och Philips lärarpod. Med ett leende på läpparna tar hon sig an svåra områden som vi lärare ofta stångas med i skolan. Hur får vi eleverna motiverade? Hur lär de sig mer? Hur höjer vi deras självbild och får dem ta ansvar. Anna har svaren, oftast enkla och i små detaljer, men som är avgörande. Vi kan inte minnas det vi inte tänkt, alltså måste vi låta det finnas tid för eleverna att tänka.

Motivationen talar vi även om. Det är inget vi ska leta efter, den finns där från början, den går däremot att ta bort fort, berättar hon och pedagogerna måste vara intresserade att locka fram den. Vi talar även om Annas egen resa och att inte kunna läsa och skriva så bra och vad hon utvecklade för inlärningsstrategier i stället.

Vi talar om hennes litteratur som hon har skrivit, både ” Lär dig mer på kortare tid” och den bok om motivation som snart är klar.”

Avsnitt 41 med Anna Tebelius Bodin som utbildar i psykologin bakom hur vi lär och hittar motivation