Om Anna

Anna Tebelius Bodin är en kunnig, energirik och inspirerande föreläsare som enkelt förklarar psykologin bakom hur vi lär, samarbetar effektivt och hittar motivation. Sedan examen från Harvard University 2004 har hon varit runt i hela Sverige och utomlands och föreläst. Utgångspunkten är alltid hjärnan, men varje teori kopplas till realiteterna i vardagen. Det är konkret, upplysande och tankeväckande. Tempot är högt och interaktionen med deltagarna gör varje utbildning till ett direkt exempel på att det som förmedlas också fungerar.

Harvard

Anna Tebelius Bodin kämpade själv med motgångar i skolan, vilket tidigt ledde in henne på intresset för inlärning och motivation. Studierna tog fart först på gymnasiet. Under studietiden på Lunds Universitet läste hon inlärningspsykologi och tog chansen att besöka Harvard University. Där träffade hon professor Tami Katzir, som efter mötet erbjöd Anna att komma över och bedriva forskning tillsammans med henne.

Böcker

Utbildningen på Harvard gav Anna insikter om hjärnan och tänkandet och väl hemkommen till Sverige omsatte hon sina kunskaper till konkreta metoder och började föreläsa parallellt med att undervisa. Hon har också skrivit uppskattade böcker om psykologin bakom lärande och motivation. Under 2017 kommer hennes fjärde bok som har titeln Vad varje pedagog bör veta.

Förbättra resultaten

Anna drivs av att höja ambitionen för hur vi arbetar effektivt och faktiskt åstadkomma förändringar i långtidsminnet. Hon vill att ansträngningar ska generera faktiska resultat och minska stressen. För att förbättra resultaten av utbildningsinsatser ger hon alternativ till vedertagna presentationsformer. Hon sticker också hål på spridda myter om hjärnan, motivationsfaktorer och målbyggande.

Nytt sätt att tänka

Deltagare på Annas utbildningar kommer ofta tillbaka för att få veta mer. Insikter om hjärnan väcker intresse, men Anna uppskattas också för sin höga kompetens, inspirerande ton och sin förmåga att hjälpa deltagare att förändra sitt sätt att tänka. De nya tankarna är vad som gör skillnad i deltagarnas arbetsliv och vardag.